shirley-fat-new Blog

Blogartikels die inspireren

Een blogartikel schrijven is niet iedereen gegeven.

Een goed blogartikel schrijven heeft niet alleen te maken met de inhoud van de tekst, maar ook met diverse technieken met betrekking tot structuur, titels, het gebruik van de juiste woorden en sociale. Wie die technieken grondig beheerst, kan zijn blog of website hoger in de zoekresultaten krijgen.

Schrijven hoeft u niet alleen te doen. Uw bedrijf telt talloze mensen die hun kennis kunnen delen. Dat zorgt bovendien ook voor variatie in uw blog. Uiteraard kan niet iedereen uw bedrijf zomaar een tekst schrijven. Denk in dat geval ook aan een interview. Kortom, een blog is een weerspiegeling van het hele bedrijf, niet van een of twee personen.

Blogartikels schrijven is één ding, u moet er natuurlijk ook voor zorgen dat ze worden gelezen. En dan kunt u niet om sociale media heen. De belangrijkste kanalen voor het succesvol verspreiden van artikels zijn Facebook, Twitter en LinkedIn. Dit laatste kanaal is met name aangewezen voor b2b.

Het is voor bezoekers uiteraard heel eenvoudig om een artikel te delen. Wie zijn artikel goed schrijft en de bezoeker aanspoort om verder te lezen, heeft veel kans dat het artikel ook wordt gedeeld. Zo kunt u een enorm aantal lezers bereiken.

We geven nog enkele tips:

  • Vermijd te lange URL’s
  • Vermijd overvloedig gebruik van hashtags
  • Zorg voor een pakkende inleiding maar houd het kort, krachtig en concreet
  • Gebruik korte alinea’s
  • Vraag je lezers om een reactie

Een succesvol artikel verzekerd!

Aarzel niet om dit bericht te delen!