demi-fat-new Google, Tips

Berichten schrijven voor je website

Berichten schrijven voor je website.

Allereerst, een blogpost moet een mooi stukje tekst zijn. Veel ‘bloggers’ beginnen te schrijven als ze hun blogpost hebben aangemaakt. Ze schrijven iets dat in hen opkomt. Voor sommigen is dat ok omdat ze een natuurlijk talent hebben om goede teksten te schrijven. Anderen hebben soms wel hulp nodig. Berichten schrijven voor je website vraagt structuur en een beetje denkwerk.

Wijzelf volgen deze regels

Denk goed na over wat je de lezers wil meedelen. Wat wil je dat de lezers doen als ze de tekst gelezen hebben. Geef zelf antwoorden op deze vragen voor je start met schrijven.

Schrijf de structuur van je blog post uit

Een bericht schrijven start met het creëren van een duidelijke structuur. Elke post moet een soort introductie hebben waarin je je onderwerp vermeld. Eeen ‘body’ gedeelte waarin hetgeen je wil communiceren en een conclusie. Schrijf wat je wil melden in deze 3 delen (introductie, bericht & conclusie). Je hebt nu een soort samenvatting van je blogpost. Het echte schrijven kan beginnen.

Berichten schrijven voor je website, gebruik paragrafen

Iedereen gebruikt paragrafen. Maar vergewis u ervan dat je enkel paragrafen gebruikt die relevant zijn. Niet gewoon bij een volgende zin op een nieuwe lijn een paragraaf maken. Er moet een reden zijn om een nieuwe paragraaf te starten. Elke paragraaf moet een nieuw onderwerp of idee aanbrengen. Vraag uzelf wat de belangrijkste reden is om in een nieuwe paragraaf te vermelden. Dat nieuwe idee of onderwerp moet je in één zin kunnen samenvatten. Anders gebruik je gewoon meer paragrafen. Bericht schrijven voor je website vraagt planning.

Gebruik Headings

Headings structureren uw volledige pagina. Als u wil dat uw lezers op een vlotte manier de weg vinden in uw artikels dan moet u ook subheadings gebruiken. Subheadings laten toe om uw lezers door de pagina las het ware te scannen. Het zal uw artikels veel duidelijker maken. Berichten schrijven voor je website moet aan enkele factoren voldoen. Eens je deze factoren onder de knie hebt is het schrijven van artikels, teksten en berichten helemaal niet zo moeilijk meer.

Gebruik woorden die signalen uitzenden

Het gebruik van ‘signaalwoorden’ helpt mensen om uw idee op te pikken. Als u bijvoorbeeld 3 redenen heeft waarom ze uw product of dienst moeten kopen moet je ‘signaalwoorden’ gebruiken zoals “Ten eerste…”, “Ten tweede…” en “Als laatste…” Ook woorden zoals ‘niettegenstaande’, ‘zeker’ en ‘inderdaad’ geven een duidelijk signaal aan uw lezers. Signaalwoorden zijn dus erg belangrijk binnen de structuur van uw teksten. Een nieuws of blogbericht schrijven heeft als doel het vlot leesbaar toemaken en de aandacht van de lezer vast te houden. Berichten voor je website schrijven kan iedereen wel, je hoeft niet altijd een dure copywriter in te huren.  Het is een kwestie van bepaalde gewoonten aan te nemen.

Laat anderen uw tekst lezen

Alvorens u post te publiceren laat u best de tekst door iemand anders lezen. Vraag hen of ze uw idee of uw boodschap kunnen ‘oppikken’. Corrigeer spellingsfouten en verkeerd geformuleerde zinnen. Een bericht schrijven voor je website doe je doordacht.

Aarzel niet om dit bericht te delen!