webdesign antwerpen

demi-fat-new Tips, webdesign

Wat kost een website bouwen en ontwikkelen?

Het probleem met koopjes. Of beter gezegd, goedkoop.

Koopjes zijn een goede zaak als je een nieuwe jeans nodig hebt, maar niet als je een professionele service nodig hebt. Laten we eens kijken naar een voorbeeld.

Het voorbeeld.

Stel u voor, dat u dringend een tandarts nodig heeft om een beschadigde kies te laten behandelen. Er zijn twee tandartsen in uw regio, en u kan hen enkel beoordelen op hun logo. Kijk naar het beeld hieronder.

Welke tandarts kiest u, de tandarts links of deze rechts? Degene die duurder is, maar professioneel overkomt? Of de goedkoopste?

wat kost een website

 

 

Laat me raden, u kiest voor de duurdere tandarts.

Wat wil ik hiermee bedoelen:

  1. Goedkoper is niet altijd beter.
  2. De uitstraling van de rechtse tandarts is zo oubollig, dat u ervan uitgaat dat deze ook slecht werk zal verrichten, ook al is dat in de praktijk niet altijd zo. Deze tandarts levert in jouw visie, dus minder kwaliteit dan de linkse tandarts.

Je hebt toch geen zin om iemand aan je tanden te laten prutsen die 4 keer zo goedkoop is. Nee toch? Jezelf dus de vraag stellen – wat kost een website – is dus een goede vraag.

Een woord over ‘de kosten’.

Zoals ik al eerder heb gezegd, variëren de kosten van een website enorm. Afhankelijk van de functionaliteit die u nodig heeft, wat je verwacht dat een website doet en nog een heel aantal andere factoren.

Websites zijn niet zoals auto’s, huishoudapparaten, of enig tastbaar goed dat je zou kopen in een winkel – de creatie van een website is een dienst en niet een product.

Als u een website wil, alleen maar omdat het leuk is om er één te hebben, is het begrijpelijk dat je niet veel geld wil uitgeven.

Het goede nieuws: geef dan geen geld uit, want het is verloren geld. De vraag – wat kost een website – heb ik al duizenden keren gekregen, en duizend keer heb ik hetzelfde beantwoord…wat kost een bezoek aan de beste tandarts?

Er zijn tal van gratis of goedkope platforms beschikbaar voor mensen die een blog of website willen. Let wel, wat ze ook beloven, er zijn erg veel nadelen aan.

Echter, als u een bedrijf runt en uw wil optimaal gebruik maken van de mogelijkheden op internet; u wil uw bedrijf laten groeien; uw wil leads aantrekken; uw wil online marketing doen… dan heeft u een professional nodig.

 

Factoren die beslissen wat een website mag kosten

1. Hoeveel geld kan je verdienen met een goed ontworpen site die functioneert zoals het hoort?

Het is niet makkelijk om in te schatten hoeveel een website uw inkomsten kunnen verhogen, maar laat ons zeggen dat het hebben van een professionele website u zou helpen de winst € 25.000 per jaar te laten stijgen.

Een website gaat in het algemeen 2-4 jaar (soms meer) mee voordat er een grondige update moet uitgevoerd worden.
Stel dat de kosten € 10.000 zijn en u kan op 3 jaar € 75.000 meer winst maken, is dat dan geen vrij goede deal?

Als ik weet dat ik morgen € 10.000 euro moet betalen voor een gloednieuwe website die me op 3 jaar 75.000 euro oplevert, dan doe ik dat toch?

Waarschuwing: niemand kan u exacte cijfers beloven, want het is onmogelijk om dit te voorspellen. Doch indien je de nodige stappen onderneemt en de mogelijkheden bespreekt met je webbouwer, kan je website je meer opbrengen dan je denkt.

2. Wat heeft uw website absoluut nodig?

Iedereen denkt al snel dat een website vol sliders, animaties en effecten moet staan. Dat geeft een goede indruk. Nou ja, smaak is koop natuurlijk. En toegegeven, een mooie en discrete animatie mag zeker. Dat maakt het surfen door de website aangenaam en het leidt de bezoeker naar waar je wil.

Een slider met veel beelden… zolang het maar niet de gebruiksvriendelijkheid van de website in de weg staat.

Toch liever geen overdaad zouden we zeggen.

Het belangrijkste dat we voor ogen moeten houden is dat de bezoeker doet, wat wij willen dat hij doet. Voor een webshop is dat – kopen -, voor een andere website is het contacten verzamelen, offertes of aanvragen krijgen, …

De doelen zijn verschillend, maar weet wel waar je naartoe wil met je website. Elke pagina van uw site moet ontworpen worden met een doel in het achterhoofd.

3. Hoeveel kan u zich veroorloven?

Merk op dat ik niet heb gevraagd hoeveel u wil betalen, want dat is een heel andere zaak. Als u denkt dat u niet veel kan uitgeven voor een website, mag u natuurlijk de vele voordelen van een duurder systeem niet verwachten.

Dus wat wil u in de eerste plaats? Wat is het doel van uw nieuwe website?

4. Wat is er nodig om te krijgen wat u wil?

Als u wil dat uw website 10.000den euro’s/maand opbrengt, dan zal u dat niet kunnen realiseren met een budget van pakweg 2000 euro. Een website is namelijk veel meer dan de website alleen. Als u aangepaste functionaliteiten wil, zal u dit niet kunnen krijgen van een student of een amateur/hobby websitebouwer. Nogmaals, het is belangrijk om te bepalen wat u, als ondernemer, nodig heeft.

Heb je grootse plannen met uw onderneming, maar u kan geen dure website veroorloven, dan kan u altijd het project opsplitsen in verschillende fasen. Plan bijkomende functies in voor een later tijdstip. Bespreek dit met uw webbouwer.

5. Checklist voor als je gaat “shoppen”

  • stellen ze vragen over mijn doelen
  • praat men ‘open’ over budgetten
  • zijn de prijzen in lijn met wat ik me kan veroorloven
  • heeft men projecten vergelijkbaar met wat ik nodig heb
  • altijd vragen om voorbeelden te zien
  • altijd vragen naar betalingsvoorwaarden
  • wat heeft men te vertellen over social media en Roi
  • heeft men getuigenissen van klanten

Dus hoeveel is te veel voor een website?

Nogmaals, als we beseffen dat het ontwerpen en ontwikkelen van websites een dienst zijn, niet een product, hangen de kosten af van wat je nodig hebt, wat je doelen zijn met een nieuwe website. Bij Fatmama zetten we met plezier een projectprijs vast met een uitgebreide beschrijving van wat we samen overeenkomen.

Als uw tandarts 5 uur nodig heeft om uw vulling te plaatsen, moet het dan meer kosten? Natuurlijk niet! Dus waarom zouden we dan een uurtarief betalen voor een website? Maakt het uit hoe lang men er moet aan werken? Een afgesproken deadline en budget zijn erg belangrijk voor u.

Figures please, ik wil getallen weten!! 🙂

Voor een zakelijke website, is het moeilijk om een schatting te geven, er zijn zoveel mogelijkheden.
Als u een 5-6 pagina website met een contactformulier en geen andere functies nodig hebt, kun je waarschijnlijk al iets degelijk vinden voor ongeveer € 3 tot 5.000,00 euro.

Als u meer dan de basics nodig heeft, verwacht dan meer te betalen.

Zoals ik al eerder zei, als het niet uw plan is om op één of andere manier iets te verdienen met uw website, doe dan de investering niet. Gebruik dan een gratis of goedkope online websitebouwer.

Maar als je een website wilt, omdat je je realiseert hoe krachtig het internet kan zijn en hoeveel mogelijkheden er zijn om ook voor uw bedrijf de winst te laten stijgen, wees dan bereid te betalen voor wat je nodig hebt.

Wat kost een website, het draait om meer dan deze eenvoudige vraag.

Maar, het is de moeite waard, dat beloof ik u.

Aarzel niet om dit bericht te delen!