Video marketing is de toekomst.


15 september 2017


Contacteer ons

Video Marketing is de toekomst, 5 tips voor een hoge conversie.

Gebruikt u video als onderdeel van uw marketingstrategie?

Bent u op zoek naar manieren om op een ‘dieper en gerichter’ niveau te communiceren met je doelgroep?

Reclame is snel, alles verschuift van alleen tekstuele inhoud in de richting van video.

De groei van social media platforms is deels verantwoordelijk voor deze verschuiving, deze platformen zijn geoptimaliseerd voor het delen van video’s.

Nu is het aan de producenten van content (= de inhoud op website en social media platformen) om de kwaliteit van inhoud in dit nieuwe tijdperk van video marketing te optimaliseren. Inhoud (content) moet vlot geconsumeerd kunnen worden door de doelgroep.

Echter, veel marketeers zijn niet echt voorbereid op de tsunami van video marketing. Dat is de reden waarom er zoveel online diensten bestaan. De video marketing tips die we hier delen richten zich dus specifiek op conversie.

Ook hier zit er een addertje onder het gras, je kan met deze online platformen wel een zelf een video maken, maar de kwaliteit, en dan bedoelen we vooral inhoudelijk, zal nooit deze zijn van een video geproduceerd door professionals zoals ons.

Het klinkt een beetje hoogmoedig, maar we durven stellen dat het werkelijk erg belangrijk is om een video op een professionele manier te produceren.  Niet enkel de technische kant, maar ook de inhoudelijke kant moet je doordacht aanpakken.

Waarom durven we zeggen, video marketing is de toekomst.

Video is is vandaag de wereld van de ‘content marketing’ (inhoudelijke marketing) werkelijk aan het overspoelen. Prognoses zeggen dat video, in al zijn vormen, tegen 2019 voor 89% de inhoudelijke boodschappen zal beheersen. Voor elke ondernemer en organisatie tijd om erover na te denken, of beter gezegd, te handelen.

 

 

Hier vijf zaken die je moet weten om een goede video te produceren.

1. Creativiteit is de sleutel.

Consumenten (zowel B2C als B2B)  worden tegenwoordig overladen met inhoud.

Als marketeer moet je beseffen dat je bericht slechts een van de duizenden is in het leven van de gemiddelde persoon.

Daarom is het van cruciaal belang dat je creativiteit, zowel visueel als op vlak van marketing doordacht en ‘to the point’ is.

De traditionele reclame is een verzadigde markt, en consumenten worden ziek en moe van steeds weer dezelfde soort advertenties te zien. Traditionele reclame gaat veranderen naar meer inhoudelijk reclame, reclame met boodschappen die de lading dekken en de doelgroep geeft wat ze vragen.

Terwijl wat je zegt in je video is zeker belangrijk, doch zal een creatieve presentatie het onderscheid maken in de massa van boodschappen.

Uiteraard moet je je boodschap via de juiste kanalen verspreiden. Een video over een bestelwagen in een kanaal waar vooral kinderen aanwezig zijn is nutteloos.

2.Video marketing is de toekomst, het is gemakkelijk te consumeren.

Vroeger was het een echte uitdaging voor de consument om video’s te bekijken, in het bijzonder op hun mobiele apparaten. Ze moesten wachten tot de inhoud geladen was en te bufferen van de video klaar was.
De boodschap  kon je pas horen en bekijken wanneer je veel geduld had.

Met de vooruitgang van de technologie, zijn de dagen van lage kwaliteit video reeds lang voorbij. Vandaag de dag is uw potentiële klant in staat om hoge kwaliteit HD-content te streamen.

Voor uw video-inhoud moet je vasthouden aan de ‘sweet-spot’ van 30 seconden tot één à anderhalve minuut. Alles hangt een beetje af van wat je wil communiceren en hoe je het wil communiceren.

Dus, uw bericht kort houden en to the point – en idealiter vasthouden aan slechts één punt – en oplossing bieden! Dat moet de rode draad zijn in uw boodschap. Op die manier zal u zich beter kunnen verbinden met uw publiek.

Zij die content creëren moeten ten volle gebruik maken van geavanceerde consumententechnologie en video te leveren die gemakkelijk te bekijken is, te begrijpen is en zo ook eenvoudig consumeerbaar is.

3. Authentieke boodschap

Een andere eenvoudige en uitvoerbare manier om uw boodschap te onderscheiden is 100 procent authentiek, eerlijk en ‘echt’ zijn. Een groot deel van advertenties en video’s in de hedendaagse consumenten economie zit vol met flagrante leugens en overdrijving.

Vaak gepresenteerd met vette lettertypes en uitroeptekens.

U kunt zich onderscheiden door ‘echte’ content. Uw klanten willen content die ze kunnen consumeren. Maak videocontent die mensen graag willen zien, wees oprecht. U zult het veel gemakkelijker hebben om uw boodschap over te hebben.

4. Bereik hoge conversieratio’s

Het mooie van gebruikers die je video te bekijken is dat als ze zich aangetrokken voelen tot de inhoud, ze zeer waarschijnlijk de neiging hebben om door te klikken of contact op te nemen. Of om zich te abonneren op uw diensten, het kopen van uw product.

Geanimeerde marketing video’s hebben een ongelooflijke invloed op de potentiële klanten.
Dit komt omdat ze informatie overdragen op een manier die het gemakkelijker maakt om te begrijpen. Veel duidelijker dan met statische en onduidelijke advertenties.

Video’s bieden u de tools die u nodig heeft om uw klanten te leren waarom ze uw dienst nodig hebben, en vooral, om dat te doen op een niet-agressieve manier.

5. Geoptimaliseerd voor delen

Een van de beste manieren om je publiek te laten groeien is door middel van sociale media kanalen. Video en unieke content is geweldig, maar ze zijn waardeloos als niemand ze kan delen met hun relaties.
Dat is waarom je moet investeren in het optimaliseren van uw content, zodat het kan worden gedeeld op zowel mobiele en als desktop platformen.

Zorg ervoor dat uw video werkt  op alle beeldschermformaten. Zo sluit u niemand uit.

Ten slotte, en misschien wel het belangrijkste, zorg ervoor  dat uw inhoud viraal gaat door het te delen.
Video is hier om te blijven. Sociale platformen maken het gemakkelijk om video content te consumeren, en live-streaming blijft verder exploderen.

Om met uw onderneming of organisatie ook een speler te zijn in de digitale wereld moet je erkennen dat video is niet langer een luxe is, maar een vereiste.

Video marketing is de toekomst! Video marketing is een blijver.

©2017 fatmama-ericgebruers

Contacteer ons
terug naar alle berichten

Deel dit bericht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *