tips voor betere seo resultaten


17 mei 2017


Contacteer ons

5 Tips voor betere seo resultaten.

Jouw website is niet alleen een hulpmiddel om potentiële klanten aan te trekken, het geeft ook een beeld van hoe actueel en up – to – date je bent.Als bedrijf  inspelen op de klant in steeds veranderende dynamiek vraagt van jouw bedrijf en haar medewerkers inspanningen. Lees et hele artikel uit, deze tips voor betere seo resultaten brengen u een heel eind verder.

Jouw website zorgt ook voor een prominente aanwezigheid van uw bedrijf op het internet. Je kan dus maar beter up – to- date zijn met je website en social media. Er zijn een groot aantal factoren die bijdragen tot een betere zoekmachine optimalisatie (SEO), zeg maar de resultaten voor uw website in Google.

Google heeft een complex en erg performant algoritme om de plaats van een website te berekenen. Niemand (buiten de top secret Google ontwikkelaars) kennen alle factoren die bijdragen aan een betere positie van uw website. Toch zijn er enkele gekend, en het zijn niet van de minste.  Hieronder een overzicht.

De 5 belangrijkste SEO-gerichte webdesign praktijken die helpen uw site op een goede plaats te krijgen in Google en zo de broodnodige nieuwe klanten aantrekken.

Ontwerp mobielvriendelijk.

Zoals je misschien weet verplaatsen mensen zich steeds meer en sneller, zo hanteren zo ook hun apparaten waarmee ze zich op internet begeven. Van laptop naar desktop, naar smartphone en tablet. We spreken dan nog niet over de Smart TV’s die hun opgang maken en ongetwijfeld ook een rol gaan opeisen in de toekomst.

Los van het feit dat alle mobiele apparaten een werkelijke nieuwe eigen economie op gang hebben gebracht (miljoenen verkoop smartphone en tablets + accesoires) heeft dit ook met zich meegebracht dat webdesign totaal veranderd is. Je website moet er goed uitzien op alle mogelijke apparaten. Niet minder dan 52,7% van de totale bevolking maakt gebruik van internet op hun mobiele apparaten, in de VS maar liefst 75,1%.

De manier waarop mobiele gebruikers omgaan heeft Google doen besluiten dat een hebben van een mobielvriendelijke website een zeer belangrijke factor is voor uw ranking in de zoekresultaten. Het is duidelijk, als u potentiële klanten wil aantrekken via uw website moet u echt wel een website hebben doe 100% mobielvriendelijk is. Er is geen weg omheen. Geen mobielvriendelijk website, geen goed ranking of dalende ranking. Neem aub dit aan van ons.
Responsive websites zijn dus noodzakelijk in uw SEO-strategie, het verlaagt uw bounce rate (mensen die op uw website komen en onmiddellijk weer vertrekken). Google neemt een ‘mobiel vriendelijke’ website dus mee op in het berekenen van hun score. En het gaat hier niet om een detail!!

Maak gebruik van kleine beelden.

In dit beknopt overzicht – Tips voor betere seo resultaten – kan je nu onze aanbevelingen vinden bij het beeldgebruik op uw website.

Beeldgebruik in je website is erg bemangrijk, een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Maar let op, het kan je website erg vertragen wanneer je de beelden niet op het juiste formaat zet. En vooral, als de bestanden te groot zijn.  Een tweede belangrijke factor is de laadsnelheid van je website. Niet enkel het  beeldgebruik zal de snelheid bepalen, maar het is een belangrijke factor.

Voor onze klanten zorgen we altijd voor een ideale compressie van uw beelden zodat ze een kleine betandsgrootte hebben, dit komt sowieso de snelheid van uw website ten goed, zeker als je over een 3G of 4G netwerk surft.

Wist u dat slechts 1 seconde vertraging in laadtijd uw bouncerate tot 7% kan verhogen. Maar liefst 47% van uw totale online bezoekers verwachten dat uw website binnen de twee seconden geladen is.


Enkele hulpmiddelen om uw beelden te verkleinen.

https://saerasoft.com/caesium/

http://www.balesio.com/fileminimizerpictures/eng/index.php

https://imageoptim.com/mac

http://www.jpegmini.com/


Inschakelen Caching.

Een andere makkelijke manier om de laadtijd van uw website te verminderen is het gebruik van caching. Wanneer uw webpagina’s worden gecached, zullen de belangrijke bestanden worden opgeslagen in een tijdelijke map van de computer of het apparaat.  De volgende keer dat deze gebruiker uw website probeert te openen, zullen de belangrijkste bestanden van het apparaat uit het geheugen gelden worden i.p.v. deze van de server. Dit brengt een enorme versnelling van de maaltijd met zich mee.

Vergeet niet om te delen met uw Social Media.

Hoewel Google verklaarde dat ‘sociale media sharing’ niet een belangrijke factor is bij het bepalen van de ‘seo’ factor van uw website, geloven we nog steeds dat de kracht van het delen op social media de sociale status van uw website positief beïnvloed. De zichtbaarheid van uw inhoud vergroot zeker.

Hoe meer je inhoud wordt gedeeld en gezien, hoe meer potentiële koppelingen verdiend kunnen worden. Als er niets anders, dit is een geweldige kans voor u om te profiteren van gratis marketing!

Tips voor betere seo resultaten zijn enkel bruikbaar wanneer u ze allemaal toepast.  Alles toepassen behalve het mobiele gedeelte zal resulteren in een veel mindere ranking.

Gebruiksvriendelijkheid (Usability).

SEO is alles over resultaten en rankings die via de zoekwoorden komen. Echter, een andere belangrijke factor die elke ondernemer in de gaten moet houden is het creëren van een prettige gebruikerservaring. Website usability is cruciaal, zeker wanneer uw website service gebaseerd is of online verkopen wil realiseren.

Zorg ervoor dat u deze vragen kan beantwoorden voor de lancering.

  • Zijn pagina’s op de website specifiek genoeg om relevant zijn?
  • Is de inhoud van uw website specifiek genoeg zodat ze antwoord op de behoeften van de klant?
  • Anticipeert u op mogelijk noden?
  • Is uw website gemakkelijk te navigeren, is uw menu eenvoudig te consulteren

We hopen dat dit artikel, tips voor betere seo resultaten, nuttig was voor u. uiteraard zijn er nog heel wat andere zaken waar u rekening mee dient te houden, maar dit is een goede start, noem het een fundament van je website.

Uiteraard staan wij klaar om u verder te helpen als u nog vragen heeft. Aarzel niet om ons te contacteren.

Contacteer ons
terug naar alle berichten

Deel dit bericht!