een website laten maken

eric-fat-new Grafisch ontwerper, Opleiding, webdesign

Een website laten maken, hoe gaat het tewerk?

Een website laten maken? Dat doen wij op deze manier.

 

Men vraagt ons soms hoe het proces van het maken van een website in elkaar steekt. Het bestaat uit verschillende stappen. Een website laten maken, daar komt veel meer bij zien dan je kan vermoeden. Wij proberen hier een een duidelijk beeld te geven van da manier waarop Fatmama tewerk gaat. Dit is niet per definitie de manier waarop onze collega’s tewerk gaan. Het is onze manier!  Het woord ‘webdesign‘ is een allesomvattende term. Je moet het echter opdelen in twee verschillende onderdelen, nl. webdesign en webontwikkeling.

En natuurlijk begrijpen we dat men deze vraag stelt. Uiteindelijk zie je als ‘leek’ enkel hetgeen zich op jouw computer, gsm of tablet toont. Maar er komt meer werk bij kijken dan je je kan voorstellen, tenminste als je professionele websites en diensten wil opleveren. Hieronder kan je de stappen lezen van hoe een website bij Fatmama tot stand komt.

Webdesign, het ontwerp en de vormgeving.

Als eerste stap gaan we uit van een ontwerp. Het design van een website gebeurd bij Fatmama ‘in huis’. Een website laten maken door Fatmama is een proces van verschillende stappen. Zo komen we tot een uniek resultaat, afgestemd op de de behoeften van u en uw doelgroep.

Een webdesign – proces start dus op de eerste plaats met het ‘uittekenen’ van het visuele onderdeel van de website, laat ons zeggen, de grafische vormgeving. We bepalen kleuren, lettertypes, navigatie, beeldgebruik, enz.

Als dat afgewerkt is begingt de ontwikkeling van de website.

Ontwikkelingsfase

Hier verandert de website van een beeld in Photoshop naar een gecodeerde website op het web. Dit zijn de belangrijkste stappen in dat proces.

Eerste ontwikkeling

Normaal gesproken codeert de ontwikkelaar de website op zijn lokale machine en uploadt deze vervolgens naar een test-URL om deze te bekijken.

Bij Fatmama krijgt u een persoonlijk webadres waar u alles kan volgen, zo bent u betrokken bij het proces. U kan ook opmerkingen en suggesties geven tijdens deze fase. De meeste ontwikkelaars coderen eerst de CSS- en HTML-onderdelen van de site. We besparen u hier de technische details. Een website laten maken vraagt dus nauwkeurigheid, passie en drive!

CMS Ontwikkeling 

Zodra de eerste front-end (hoe men de website zal zien op de computer / gsm / tablet )ontwikkeling is voltooid, wordt de site geïntegreerd in een CMS.  Fatmama gebruikt sinds jaren WordPress, lang voor het zo populair geworden is. We hebben kennis van zaken.  De ontwikkeling van het CMS is waarschijnlijk het meest ondergewaardeerde onderdeel van het proces.  Dit bepaalt hoe eenvoudig op de backend van uw website gewerkt kan worden aan updates en nieuwe berichten.

Mobiele ontwikkeling 

Veel klanten zijn verbaasd dat het mobiele ontwerp tijdens de ontwikkelingsfase wordt gedaan.  De waarheid is dat er gewoon te veel apparaten zijn om voor elk toestel afzonderlijk te ontwerpen.  De iPhone alleen al heeft zoveel versies. En Android apparaten zijn er ook in verschillende versies en afmetingen. 

In plaats daarvan gebruiken we een mobile-first (deze link is eerder een technische uiteenzetting van Google) design dat ervoor zorgt dat de site goed wordt weergegeven op alle huidige en toekomstige apparaten. 

Kwaliteitsgarantie 

Als eigenaar van een website zou je kunnen ‘verschieten’ als je ziet dat de website zo slecht wordt weergegeven op bepaalde browsers of apparaten.  Daarom moet er een rigoureus procedé zijn (kwaliteitsgarantie) om de nieuwe website te testen in alle belangrijke browsers en apparaatbreedtes.  Daarom dat,  afhankelijk van de grootte van uw website, rekening moet houden met een periode van ontwikkeling.

Opleiding 

Maar hoe ga je je nieuwe website voorzien van updates? Daarvoor hebben we een opleiding. Het is evident dat u tijdens het ganse proces, en uiteraard ook erna, 110% kan rekenen op Fatmama. Als we op één ding alvast fier mogen zijn is de klantentrouw die we hebben. En nee, wij sturen bij Fatmama geen facturen voor een snelle aanpassing of een telefoongesprek.

Fatmama is een ‘ambachtelijk’ bedrijf in de ‘moderne digitale sector’. Dat hoeft helemaal niet te betekenen dat je als klant geen mensen ziet of hoort. Wij zijn ervan overtuigd dat menselijk contacten leiden tot mooie samenwerkingen.

Het stopt niet hier!

Wanneer uw website online gaat is het belangrijk dat er nog de nodige opvolging is. U wil toch graag dat een online aanwezigheid ook rendement geeft? Bijvoorbeeld: weet u hoe je best een tekst schrijft voor het internet, bij uitbreiding voor Google? Uw wil toch gevonden worden door uw klanten en potentiële klanten?

Daarvoor staan we u bij, niet enkel met raadgevingen, maar ook fysiek ingrijpen op uw website behoort tot de mogelijkheden. We brengen graag ons verhaal onder de aandacht, gewoon omdat we een veilige haven willen zijn in een wereld vol piraten.  Want dat is echt wel wat u kan missen als kiespijn. En website laten maken en daarna overgelaten worden aan willekeur. Nee, we doen het echt wel anders!

Zo ziet u maar, een website laten maken is meer dan even ‘iets’ downloaden van het internet en online zetten.

Aarzel niet om dit bericht te delen!