landingspagina

demi-fat-new Google, Marketing

Landingspagina laten maken?

Landingspagina?

Stel, je zit op een vliegtuig, denk aan het woord: landing. Ik denk dat één van de eerste dingen waarmee je het woord zal associëren een landingsbaan is op een vliegveld. En inderdaad, het heeft vrij veel met elkaar gemeen. Een landingspagina is de plaats waarop je terechtkomt. Een landingspagina laten maken? Dat helpt u aan de juiste bezoekers op uw website.

Oké, stel je voor:

Je zit in een vliegtuig, net voor de landing. Het beeld: de Airbus ontgrendeld het landingsgestel. De wielen komen in aanraking met de landingsbaan. Het vliegtuig taxiet naar de terminal.

Na enkele momenten kan je uitstappen, je haast je naar het luchthavengebouw. Je wandelt mee met de stroom mensen. Je denkt, waar gaan al die mensen naartoe? Misschien naar de wachtplaats voor een taxi, een souvenirshop, de infobalie. De stroom mensen beweegt zich naar waar het zich moet bewegen.

Niemand blijft op de landingsbaan staan! Laat ons dit omzetten naar SEO termen. Je specifieke pagina, je landingspagina, brengt bezoekers daar waar je ze wil hebben. Niemand kan op de ‘back knop’ klikken, er is namelijk maar één pagina. Je hebt de mensen waar je ze wil hebben!

De landingspagina brengt je bezoekers in de stemming om hen te laten doen wat jij verwacht dat ze moeten doen (bv. klik op een link, laat een reactie achter, koop, schrijf je in, enz.) Een landingspagina kan eruit zien als een platte tekst, een artikel, een productomschrijving of het verduidelijken van een bepaalde dienst.

Hoe de pagina er ook uitziet, ze is gemaakt voor twee redenen.

  1. bezoekers aantrekken
  2. de bezoekers actie te laten ondernemen (CTA – Call to Action)

Deze twee dingen zouden voor u weleens de start kunnen zijn die je nodig hebt om uw website een hoge(re) vlucht te laten nemen.

 

Een landingspagina laten maken! Meer info en hulp kan je bij Fatmama krijgen.

Aarzel niet om dit bericht te delen!