kwaliteitsvol webdesign

eric-fat-new Een persoonlijke visie, Tips, webdesign

10 Voordelen van kwaliteitsvol webdesign.

Wat zijn de voordelen van kwaliteitsvol webdesign.

Het staat vast dat kwaliteitsvol webdesign een waardevolle investering is. Maar wat zijn de echte voordelen van het inhuren van een professionele ontwerper? Is het prijskaartje de moeite waard? Trekt een website die er goed uitziet nieuwe klanten aan?

Op al deze vragen antwoorden we volmondig ‘ja’. En wel om deze redenen:

 

1.EEN CONSISTENTE MERKIDENTITEIT

Professionele ontwerpers denken na over het grotere geheel. Ze creëren een visuele taal voor uw merk die in alle contexten dezelfde is. Uw website, logo, visitekaartjes en zelfs uw Twitter-profiel vormen zo een samenhangend geheel. Met die consistente beeldtaal heeft uw merk een grotere impact dan als het er zou uitzien als verschillende nevenbedrijfjes.

 

2.U ONDERSCHEIDEN VAN DE CONCURRENTEN

Een goede website volstaat niet meer. Binnen een sector zijn er heel wat sites die er allemaal hetzelfde uitzien. Ze zeggen de juiste dingen en het ontwerp is vrij neutraal, maar ze zeggen niet waarom ze speciaal zijn. Dat betekent niet dat er sprankelende graphics nodig zijn om de aandacht te trekken. Een professionele ontwerper vat wel al uw unieke verkooppunten samen tot één mooie visuele boodschap.

 

3.MEER KLANTEN

Op uw website kunt u bezoekers op verschillende manieren tot actie bewegen: een knop om zich in te schrijven om te kopen of om meer informatie te krijgen. Hoeveel mensen ook echt tot actie overgaan, hangt af van de plaats van deze knoppen, hoe ze eruitzien en wat ze zeggen.

 

4.MEER BEZOEKERS DIE OP DE PAGINA BLIJVEN 

Vele mensen bezoeken uw site en klikken meteen weg. Dat is uiteraard niet wat u wilt. Het is de bedoeling dat bezoekers diverse pagina’s van uw site bekijken en willen weten wie u bent en wat u doet. Er is dus iets speciaals nodig om hen geïnteresseerd te houden, en als het even kan ook een product of dienst te kopen.

 

5.VORM, STRUCTUUR EN DOELGERICHTHEID NAAR INHOUD

Op uw site moeten inhoud en design perfect op elkaar zijn afgestemd. Mensen moeten moeiteloos begrijpen wat u probeert te zeggen. Grote blokken met kleine tekstblokken, verwarrende navigatie en obscure oproepen tot actie zijn niet meteen de beste middelen hiervoor. Een professionele ontwerper werkt met uw inhoud en zorgt ervoor dat bezoekers precies dat doen wat u hen wilt laten doen.

 

 

6.GEPOLIJSTE DETAILS

Details maken het verschil in de algemene kwaliteit van uw site: het lettertype, de afstand tussen de tekst, het contrast… Deze nuances lijken misschien niet zo belangrijk, maar ze beïnvloeden in grote mate de leesbaarheid en doeltreffendheid van de site.

 

7.OBJECTIEF PERSPECTIEF

U bent de expert op het gebied van uw eigen bedrijf, maar u bent geen expert op het gebied van webdesign. Soms moet er een compromis worden gevonden tussen wat u wilt en wat ook echt op een website werkt. De professionele ontwerper beschikt over de ervaring om uw ideeën naar kwaliteitsvolle internetpagina’s te vertalen.

 

 

8.MINDER UITGAVEN ONDERWEG

Sommige bedrijven denken een goede zaak te doen wanneer ze ingaan op ontwerpers die hoogwaardige designs voor weinig geld beloven. Maar meestal betalen deze bedrijven uiteindelijk veel meer. Waarom? Ze beseffen pas nadien dat ze voor die interessante prijs een ondermaatse website hebben gekregen. En dus moeten ze een beroep doen op een nieuwe ontwerper om hun website nogmaals te laten maken. Dubbele kosten!

 

 

9.BETROUWBAAR PARTNERSCHAP

Een website laten maken betekent dat ondernemers en webdesigners moeten samenwerken. Er wordt in alle vertrouwen gecommuniceerd en voor aanvaardbare oplossingen gezorgd. Als u tevreden bent met het resultaat, is de webdesigner uw aanspreekpunt voor veranderingen en nieuwe toevoegingen.

 

 

10.RUIMTE VOOR ONTWIKKELING

Zodra uw website klaar is, is het uiteraard niet de bedoeling dat er nooit iets wordt toegevoegd of veranderd. Bij een kwaliteitsvol ontwerp verloopt het toevoegen van een nieuw product of nieuwe dienst moeiteloos. We hoeven niet meer terug naar stap 1.

 

As good advertising comes from the product, and good filmmaking begins with a riveting story, good web design starts with content.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aarzel niet om dit bericht te delen!